Pages

იხვი


იხვი უნდა იყოს მინიმუმ 1,5 კილო

აიგეთ 3-4 კბილი ნიორი ... გლეხურად ჩაჭყლიტეთ ... დაამატეტ მარილ-წიწაკა ... ჩემმა გოგჩო-რძალმა სვანური მარილი გამოიყენა ამ კონკრეტულ შემთხვევში
ჰოდა ეს ნიორ-წიწაკ-მარილიანი ნაერთი კარგად ჯიშიანად ამოუვით იხვს შიგნიდან ... და ცოტაც გარედან .... 2-5 წუთში გარედან გადაუსვით თაფლი და შედგით მაცივარში ასე 2 საათით დასამარინადებლად
შემდეგ გამოიღეთ მაცივრიდან და ჩაულაგეთ გულში (არ ვიცი ასე ქვია ამ ამბავს თუ არა) 2 მწვანე ვაშლი+2 ფორთოხალი+ 'კლიუკვა' ... ანუ ვაშლ-ფორთოხალი გძელ ნაჭრებად დაჭრილი .. (თუ დაგრჩებათ და არ ჩაეტევა არ იდარდოთ ... გამოიყენებთ)
დადეთ ეს 'ფარშირებული' იხვი ღუმელის ფირფიტაზე .... მოასხით ოდნავ ზეითუნის ზეთი (იხვს) ..... ფრთები და ბარკლები შეფუთეთ 'ფოლგით' ... სემოულაგეთ დარჩენილი ხილი ირგვლივ იხვს ... მოასხით 1 ჭიქა შავი ღვინო და შედგით ღუმელში 150 გრადუსზე .... სადღაც ნახევარ საათში რომ შეწითლდებასავით იხვი გადაატრიალეთ მეორე გვერდზე და ისევ შედგით ღუმელში .... და ამ დროს შეგიძლიათ შემოულაგოთ გაფცქვნილ-დაწრილი კარტოფილი
მთელი შეწვის პროცესში სასურველია პერიოდულად კოვზით ასხათ ეს ღვინო იხვზე ... ბოლოსკენ როდესაც შეატყობთ რომ იხვი თითქმის მზადაა მოხსენით 'ფოლგა' და დაბრაწეთ იხვი მთლიანად გრილის საშუალებით

პ.ს. მზადდება თითქმის 3 საათი და სუფრაზე მიტანიდან 10 წუთში იხვის ხსენება აღარააო ასე გადმოგცეს

წყარო  ბეჭდვა


ქათმის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze