Pages

ალბონდიგები (გუფთები) გაროხთან ერთად


მასალად საჭიროა:

600 გ. წვრილად გატარებული ხორცი (სურვილისამებრ ძროხის თუ საქონლის)
1 კვერცხი
ცოტა პური
რძე
ფქვილი
1 თ. ხახვი
ნახევარი კილო პამიდორი (პიურესავით)
300 გ. გაროხი (გაყინული, ნედლი ან ბანკის)
პეტრუშკა
ზეთი
მარილი

მომზადების წესი :

1. დავასველოთ პური წძეში, შევურიოთ ხირცი, კვერცხი,მარილი,წვრილად დაჭრილი პეტრუშKა და რძიდან ამოღებული, გაწურული პური.

კარგად ავზილოთ. შემდეგ გავაკეთოთ კაკლის ზომის ბურთები, ამოვავლოთ ფქვილში .

2. დავბრაწოთ ბლომად ცხელ ზეთში.გადმოვიღოთ და ცალკე ჭურჭელშI შევინახოთ.

3. წვრილად დავჭრათ ხახვი და იმავე ზეთში (სადაც ალბონდიგები შევწვით) მოვხრაკოთ, (თუ ზეთი ბევრია გადავასხათ ცოტა და თუ ნამწვევებიცაა,ამოვიღოთ).
რომ შეწითლდება ხახვი დავამატოთ პამიდორი გატარებული ან ტომატ პასტა...
გავაგრძელოთ ხრაკვა დაბალ ცეცხლზე... თან ხშირად ვურიოთ.(იმ შემთხვევაშI თU პამიდორი ნატურალურია, მაშIნ ხრაკვა 10 . 15 წთ დასჭირდება, და თუ ტომათ პასტააა___ ნაკლები)
4. დაახლოებით 10 - 15 შემდეგ დავამათოთ 1 ჭ. წყალი და ისევ ვშუშოთ. მარილი გემოვნებით,
ვუმატებთ გაროხს (აქაც გააჩნია გაროხი ნატურალური გვაქვს თუ ბანკის.. ამის მიხედვით უნდა გავითვალისწინოთ მზადების დროც , )
შემდეგალბონდიგებს ვასხავთ ზევიდან პამიდვრის მომწადებულ სოუზს. ტაფას შევაქანებთ ცოტას რომ გვერდებზეც და ქვევიტაც კარგად ჩავიდეს წვენი.


დავაფაროთ ტავსახური და ვშუშოთ 15- 20 წთ დაბალ ცეცხლზე, თან ვურიოთ ფრთხილად რომ არ მიიწვას... 
ბოლოს კი თუ ბანკის გაროხია,მაშIნ პირდაპირ ალბონდიგებს ვაყრით ზევიდან და ისევ ფრთხილად ამოვურევთ.
შეგვიძლია მივირთვათ კუბიკებად დაჭრილ და ცაკლე მოხარშულ კართოფილთან ერთად (ერთადაც რომ მოვხარშოდ ,არაფერი დაშავდება )

წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze