Pages

უზბეკური ფლოვი


1 კგ.ცხვრის ხორცი(ქათმის ხორცი)
500გრ. სტაფილო
3 თავი ნიორი
3 თავი ხახვი
500 გრ. ბრინჯი
ძირა,პიპლპილი 1 ჩ.კ.
მარილი გემოვნებით
1 ცალი წითელი წიწაკა (თუ ძალიან მწარეა ნახევარი)
1 ჩ.ჭ. ზეთი
ზაფრანა გემოვნებით და სურვილით.

სტაფილო გავფცქვნათ და დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებათ.
ხორცი დავჭრათ ნაჭრებათ.ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებათ.
ნიორი, გავრეცხოთ მთლიანი თავები და ძირები მოუსუფთაოთ.

გავახუროთ სქელ კედლიანი ქვაბი(სასურველია) ჩავასხათ ზეტი და ხორცი ვშუშოთ შეწითლებამდე.დავაყაროთ სტაფილო და ხახვი,გავაგრძელოთ შუშვა ცოტახნით.
ამ დროს ბრინჯი უნდა გავრეცხოთ ძალიან ბევრჯერ,სანამ წყალი გამჭირვალე არგაუვა.
ხორცის და ბოსტნეულის ზემოდან დავადოთ ნივრის თავები,მოვაყაროთ ძირა,მარილი,პილპილი.
დავაყაროთ ბრინჯი,მოვაყაროთ ცოტა მარილი კიდევ,ზაფრანა თუ სურვილი გაქვთ და ადუღებული წყალი და ვასხათ( იმდენი რომ ბრინჯს ორ თითის სისქეზე აცდეს).
ჩავაგდოთ წიწაკა,გაუსინჯოთ სიმლაშე წყალს,დავაფაროთ სახურავი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე მოვამზადოთ 40 წუთის მანძილზე.

როცა მზად იქნება ,დავადოთ თავახდილ ქვაბს ლანგარი და ამოვაბრუნოთ.ფლავი მზად არის.
მორევა არშეიძლება როცა იხარშება

პ.ს. მე ქათმის ხორცისგანაც ვამზადებ და ძალიან მომწონს.

პროპორციები:1 ჭიქა მრგვალი ბრინჯი+ 6 ჭიქა წყალი 

წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze