Pages

მუსაკა


2 დიდი კარტოფილი (600-700გ)
1,200კგ ბადრიჯანი
1,200კგ ყაბახი
1 ნახევარი-2 ჭიქა ზეთი შესაწვავად
600გ გატარებული ღორის-საქონლის ხორცი 
1 ხახვი
მარილი და პილპილი
parsley
4-5 ს/კ მშრალი წითელი ღვინო
2 ს/კ ტომატ პასტა
2 ს/კ სუხარის ფხვნილი

ბესამელი:
55გ კარაქი
6 ს/კ ფქვილი
1ლ(4 ჭიქა)ცხელი რძე
1 კუბიკი ქათმის ბულიონი(ან ერთი ს/კ ქათმის ბულიონის ფხვნილი)

გათლილ კარტოფილს,ბადრიჯანს და ყაბახს ვჭრით გრძლად,ვწვავთ ზეთში შებრაწვამდე(ბოლომდე შემწვარი არ უნდა იყოს).
საწურის ერთ მხარეს ვდებთ შემწვარ ბადრიჯანს და მეორე მხარეს ყაბახს,2-3 საათი ვაჩერებთ რომ დაიწუროს ზედმეტი ზეთისგან და ნაზად დაწოლით.
ზეთში მოვშუშოთ ხორცი,ხახვი,მერე დავუმატოთ parsley(პეტრუშკა ხომ?)და რამოდენიმე წამში ღვინო და მერე ტომატ პასტა,გახსნილი 3/4 ჭიქა წყალში.ვშუშავთ სანამ სითხეს არ შეიწოვს.
ვამზადებთ ბესამელს.
ჟარუნაზე ვაყრით ცოტა სუხრის ფხვნილს,პირველ ფენას ვდებთ კარტოფილს,შემდეგი ფენებია ნახევარი ბადრიჯანი და ყაბახი.მოვასხავთ ცოტა ბესამელს და მერე ვაყრით ხორცის ფარშს.ისევ ვადებთ დარჩენილ ბადრიჯანს,ყაბახს და ვფარავთ ბესამელით,მოვაყრით დარჩენილ სუხრის ფხვნილს და ვდგავთ Fურნოში (170c)დაახლოებით 45 წუთი ან სანამ ბესამელი ოქროს ფრად შეიბრაწება  
enjoy....



წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze