Pages

ღვიძლი ღვინის სოუსში


1 კგ .ღვიძლი ამოვავლოთ ფქვილში რომელშიც ჩაყრილია პილპილი და მარილი.დავჭრად ლორი,დავაყაროთ ტაფაზე,ზემოდან ნახევარ რგოლებად(ლიუბიტელზეა)ხახვი 2-3 თავი და ფქვილიანი ღვიძლები,ცოტათი რომ მოიშუშება დაუმატოდ წყლის(მე ბულიონი ქათმის ვიხმარე)200მლ.და თეთრი ღვინის 200 მლ. ნარევი.ნიორი ფირფიტებად დაჭრილი და ოხრახუში.მზად იქნება 5 წუთში .სპაგეტის მომზადება ყველამ ვიცით


მოკლედ ღვიძლი თითის სისქეზე დაჭერი,მარილი,პილპილი მოაყარე და ფქვილში ამოავლე,ძალიან ცხარე ცეცხლზე შეწვი, 50/50-ზე კარაქი და ზეთში.მაქსიმუმ 2 წუთი თითო მხრიდან დააწითლე.
ბევრი ხახვი ნახევარ რგოლებად დაჭერი,მოშუშე და დაასხი 300 მლ.ღვინო,წამოადუღე 5 წუთით(მარილი და პილპილი არდაგავიწყდეს),ჩაალაგე ეგ დაბრაწული ღვიძლები და 2 წუთის მერე გამორთე.შეგიძლია ოდნავ ოხრახუში მოაყარო მიტანისას სუფრაზე.გარნირად კარტოფილი ახალი მოხარშე,ნივრიანი კარაქი დაადე,ცოტა კამა მოაყარე.

ღვიძლის არაჩვეულებრივი ვარიანტია - სოიოს სოუსში ან მაწონში ჩაალბე და მერე შეწვი სტაფილოსთან ერთად, ბოლოს მოაყარე ხახვი, დაახურე ტავზე და გამოიშული დადგი ცოტა ხნით ტაფა.პილპილ-მარილი არ დაგავიწყდეს.

წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze