Pages

ბეფ-სტროგანოვი (Beefstroganoff)


საქონლის ხორცი --- 500გრ
კარაქი --- 4 სუფრის კოვზი
არაჟანი ---- 100 გრამი
პომიდვრის საწებელი (ტომატპასტა) --- 2 სუფრის კოვზი
ფქვილი --- ნახევარი სუფრის კოვზი
ხახვი --- 2 ცალი მოდიდო
ნებისმიერი ბულიონი ან გადადუღებული წყალი --- 0.5 ჭიქა
მარილ-წიწაკა
მომზადების წესი
ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად ... დავბეგვოთ ... და დავჭრათ წვრილ მოგრძო ნაჭრებად
ხახვი გავფცქვნათ ... დავჭრათ წვრილად ... და მოვშუშოთ 2 სუფრის კოვზ კარაქში სქელ ძირიან ტაფაზე
შემდეგ ამავე ტაფაზე ამავე ხახვს დავაყაროთ ხორცი და მოვშუშოთ მაღალ ცეცხლზე 8-10 წუთის განმავლობაში
შემდეგ დავამატოთ ტომატპასტა და განვაგრზოთ შუშვა 2-3 წუთი
ამის შემდეგ ვამატებთ ფქვილს ... არაჟანს .... და 0.5 ჭიქა (240 გრ) ბულიონს ან გადადუღებულ წყალს ... მარილ-წიწაკს
გადავურევთ კარგად და ამ ყველაფერს წამოვადუღებთ 2-3 წუთით

პ.ს. ამჯერად გამოვიყენე მხოლოდ წითელი პილპილი

http://perfectcook.org/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=630&Itemid=55  varianti 2

ბიფსტროგანოვი 600-700გრ საქონლის რბილი ხორცი დავჭრათ მოგრძო პატარა ნაჭრებად და მოვხარშოთ 5 ცალ დაფნის ფოთოლთან და შავი პილპილის ნარცვლებთან ერთად
ქამა სოკო 800 გრ გავრეცხოთ და გავჭრათ შუაზე. 
5თავი ხახვი დავჭრათ ალყა და მოვშუშოთ ღრმა ტაფაში, დავამატოთ მოხარშული ხორცის ნაჭრები, ქამა სოკო და ვშუშოთ ერთად.
250გრ არაჟანს შევურიოთ3 -4ს.კ. ფქვილი, გავათხელოთ ცოტა ბულიონით და დავასხათ ტაფას, დავაყაროთ მარილი, პილპილი და ვადუღოთ ცოტა ხანს, ბოლოს დავამატოთ კიდევ 250გრ არაჟანი და რომ წამოდუღდება გამოვრთოთ
შეგიძლია დაკონსერვებული სოკო გამოიყენო მაგრამ ნედლი უფრო კარგია, სოკოს რაოდენობის გაზრდაც შეგიძლია. http://forum.ge/?f=82&showtopic=34247891&st=1350

წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze