Pages

ხორციანი ბრინჯი


ღორის ლომოს დაჭრი გრძლად (შეიძლება ქათამითაც შეიცვალოს) და წვრილად და მოშუშავ, მერე ცალკე მოშუშავ ჩისტორას , (თუ არ იშოვება საქართველოშI ესენი, შეგვიძლია შესაბამისი ,მსგავსი ინგრედიენტებიტ შევცვალოთ, მაინც გემრიელი გამოვა ) ან რომელიმე წვრილ ძეXვს, ამასაც მოშუშავ ცალკე, მერე ხამონსაც დაუმატებ იგივენაირად დაჭრილ ს,ამ ყველაფერს ვათავსებთ ისეთ ჭურჭელშI რომ გაზქურაშI გავაკეთოთ.
ვუმატებთ 150-200 გრამ გარეცხილ მრგვალ ბრინჯს და ამოვურევთ.
ცალკე ცხელ წყალშI გავხსნით გალინა ბლანკას 1-2 კუბიკს, (უნდა გავითვალისწინოთ რომ კუბიკებს, ძეხვს და ხამოს აქვს მარილი და მომწადების პროცესში , ის მარილი გამოდის, ამიტომ ფრთხილად ვიყოთ რომ ზედმეტად მარილი არ მოვაყაროთ ბრინჯს, რათა არ დამლაშდეს, როგორც მე გამომივიდა , ვერ გავითვალისწინე და 2 გალინა ბლანკლას კუბიკი ვუყავი, ამიტომ ზედმეტად მარილიანი მომივიდა, თუმცა გემრიელად მივირთვით ყველამ ) მოკლედ ამკუბიკებიან ყყალს ვასხავთ ბრინჯს და კიდევ ვამატებთ ზევიდან სუფთა წყალს ისე რომ დაიფაროს დაახლოებით 1,5 სმ ის სიმაღლეზე.

შევდგავთ წინასწარ 180-200 გრ ზე გახურებულ ღუმელშI, როცა ზევიდან წყალი მოაკლდება, თითქმის აღარ ექნება, მაგრამ მაინც თავისი ცოტა წვენი აქვს, გამოვროთ, ქურა, შეგვიჩლია შიგვე დავტოვოთ 15-20 წთ, და შეგვიძლია გამოვიღოთ და ზემოდან ალუმინის ქაღალდი კარგად დავაფაროთ (ფრთხილად, ხელი არ დაგვეწვას!) 15-20 წთ რომ საბოოლოო შედეგს მიაღწიოს ბრინჯმა...

 

წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze