Pages

ტოლმის გამარტივებული ვარიანტი'ленивые голубцы


500გრ ფარში
300გრ კომბოსტო
100 გრ ბრინჯი
მწვანილი , ხახვი შავი წიწაკა
400მგ სმეტანა ან ნაღები .
20მგ ტომატის პასტა


მომზადება
კომბოსტოს დაჭრით წვრილად და 3-4 წუთით ჩაყრით მდუღარეში, ან ვისაც მიკროვალნოვკა გაქვთ 4 წუთით უმაღლეს სიმძლარეზე შედებთ რომ კარგად გაცხელდეს.
მოხარშავთ ბრინჯს დაამატებთ ფარშა + გაწურულ კომბოსტოს, წვრილად დაჭრილ ხახვს+ შავი წიწაკა, მარილი გემვნებით+ ქინძი ან პეტრუშკა (რუსები საერთოდ არ იყენებენ მწვანილს ამ კერძში ) , კარგად ამოურიოთ და გავაკეთოთ დიდი კატლეტები, ამოვავლოთ ფქვილში ან სუხარში და შევწვათ მაღალ ცეცხლზე , რომ შეიბრაწება გადმოიღეთ და ერთი მეორეს მიყოლებით ჩააწყვეთ ღრმა ჟარუნაში (ჯარუნა წინასწარ ოდნავ გაცხიმეთ და ძირზე წვრილად დაჭრილი ხახვი მოაყარეთ . ტავზე კი ისე რომ ცარიელი ადგილი არ დარჩეს მოასხით შემდეგი სოუსი : 400მგ სმეტანა ან ნაღები + 20მგ თომატოის პასტა, + შავი წიწაკა +მარილი და + 100მგ წყალი .

ამის შემდეგ ჩვენი გოლუბცები შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ 40 წუთი 180-200 გრადუსზე . რომ გამოიღებთ თავზე მოაყარეთ მწვანილი და ხახვის რგოლები სილამაზისთვის
- - -
მე დავამატე 1 კვერცხი და გამხმარი ტარხუნა.

წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze