Pages

ღორის ნეკნები ბოსტნეულით და პერლოვკით


ვშუშავთ ნეკნებს. ვშუშავთ ბოსტეულს (ხახვი,სოკო,სტაფილო),ვაყრით პერლოვკას(ქერი) ზემოდან,ვასხავთ ბულიონს(შენელებულს) და ზემოდან ვალაგებთ ნეკნებს.

ვდგავთ ღუმელში,მძიმედ რომ მომზადდეს.

700-800 გრ. ღორის ნეკნები
2ჩ.ჭ ბურღული
1 დიდი სტაფილო
2 თავი ხახვი
3 კბილი ნიორი
400 გრ. სოკო(თუ გამხმარი თეთრი სოკო გაქვთ უკეთესია 150გრ.)
პილპილი,მარილი

წინა დღისით გარეცხილი ბურღული ჩავალბოთ წყალში(ზემოდან ორ თითზე უნდა აცდეს წყალი).თუ გამხმარი სოკო გვაქვს ისიც ჩავალბოთ.
მეორე დღისით,დაჭრილ ნეკნებს ვაწითლებთ ზეთში+კარაქში. ამოვიღოთ ტაფიდან ნეკნები და მოვშუშოთ ბოსტნეულიდავაყაროთ გაფუებული ბურღული დავასხათ ბულიონი(ან წყალი)შენელებული მარილით,პილპილით და ნივრის ფირფიტებით.სითხე უნდა ფარავდეს ბურღულს და ორი თითის სიმაღლეზე აცდეს.დავალაგოთ ზემოდან ნეკნების ნაჭრებიდავაფაროთ ქვაბს სახურავი და ღუმელში შევდგათ 1-1,5 საათით,180 გრადუსზე.

წყარო  ბეჭდვა


ხორცეულის კერძები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze